tisdag 11 januari 2011

Sonen sover!

Hurra!
Sonen sover. I sin egen säng till på köpet!
Det är mer än vad han gjorde i natt.
Klockan 2.30 började han gnälla och ungefär klockan 3 började han skrika hysteriskt och kära älskade maken gick upp för att försöka söva den lilla krumeluren.
Klockan 4 gick jag upp och vankade det skrikande barnet i selen medan maken fick sova en stund.
Klockan 5 bestämde jag mig för att det fick räcka med vankande och lade honom på golvet istället. Där lekte han glatt till klockan 6.30 då jag bestämde att vi skulle försöka sova en stund. Efter lite ammning så lyckades insomningsförsöket och både jag och sonen sov till klockan 8.30.

I förmiddags var vi på BVC och mätte och vägde. Han växer som han ska, vilket känns skönt.
Jag fick även lite jädraranamma vad gäller insomningsrutinerna och bestämde mig för att ge det en chans till.
När vi kom hem lade jag honom i sin säng och stoppade om honom. Jag satte mig själv bredvid och klappade på honom, samtidigt som jag hyshade ordentligt. Det tog en halvtimme men sedan somnade han. Nu har han sovit i en hel timme! Hurra!
Kanske det går att uprepa detta mirakel ikväll?
Håll tummarna!

5 kommentarer:

 1. Håll ut! Det går - har gjort lika med våra fyra. Visserligen för typ hundra år sedan, men det går nog även i modern tid... :) :)

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 3. Så kjekt du vil være med på min Give Away.
  Lykke til!
  Klem

  SvaraRadera
 4. Åååh puh, ja inte vill jag byta med er. Men som Maria sa, Det ger sig i modern tid. Men nog kan man bli lite matt.
  Tack för erbjudanet om tolkningshjälp om det behövs. Ska se om jag tar mig mod nästa helg när jag inte ska ha så mycket inplanerat.
  Må ni få god sömn i natt/ Cristina

  SvaraRadera
 5. Åh, det är en lite kämpig tid, men vi lyckades också få våra små att sova hela nätter i egen säng. Eftersom även mammor behöver sova... Hoppas det fortsätter att gå bra, det gäller att själv inte darra på manschetten! Hoppas du kommer tillbaka snart, vi behöver ta upp stickning på e-mötena, jag vågar inte när jag är själv! :-))

  SvaraRadera