söndag 3 mars 2013

Sömn

Med risk för att förstöra allt genom att berätta (enligt lagen om alltings jävlighet...) så kan jag bara konstatera att sonen nu har sovit hela natten i sin säng tre av de senaste fem nätterna. Det är en klar förbättring jämfört med 1 av 30 nätter som varit normen de senaste månaderna.
Det är bara hoppas att det håller i sig, för det är enormt skönt att slippa få hårda barnfötter i ansiktet hela nätterna.

Idag ska vi på kalas till makens kusin. Hon ska få ett spel av oss. Ett riktigt spel alltså och inte ett sådant där digitalt trams.
Spank the Monkey heter det och är fantastisk underhållande, om man är lagd åt det ironiska och lätt destruktiva hållet. Kusinen är läkarstudent så hon är både destruktiv och ironisk per definition. Blir nog en bra present.

Jag har för övrigt börjat ta tag i det där med vikten igen.
Ja, jag vet att det börjar bli lite tjatigt, men skam den som ger sig.
Min tanke är att köra på en lite modifierad låg-kolhdrat-diet och att se till att röra på mig mer. Perfekt när man ska iväg på kalas...
Men tanken är ju att jag ska bli fin till ett annat kalas, nämligen mitt!
Det hade ju varit trevligt att få fira 30-årskalas i en fin klänning härifrån. Problemet är bara att jag inte litar på att jag ser fin ut i några klänningar alls för tillfället.
Alltså: viktbekämpning.

Första veckan med skärpt matintag men begränsad motion resulterade i 0,6 kg ner. Bra!
Om det fortsätter i den takten så blir det ungefär 7 kg ner till födelsedagen. Inte fy skam.
I höstas körde jag samma diet och då resulterade det i 6 kg ner, varav bara 1,5 kom tillbaka efter jul och nyår. Det känns som om det skulle kunna fungera igen!
Det är bara att kämpa på och få det att fungera.

Jag har inte riktigt bestämt om jag ska redovisa mina framsteg (eller baksteg...) här eller hur jag ska göra, men den som lever får se.

Nu ska jag byta om inför kalaset och stoppa några nötter i väskan som jag kan ta till när tårtan ser för inbjudande ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar