onsdag 2 januari 2013

Obligatorisk sammanfattning av 2012

Så till den obligatoriska sammanfattningen av det gamla året.


Precis i slutet av 2011 flyttade vi in i vårt gula fina hus. Under 2012 har jag, i princip varje dag, konstaterat att det var bland det bästa vi kunde ha gjort. Fantastiskt hus och fantastiska grannar som för med sig ett själsligt lugn som jag inte känt på länge.

Grannen Stina och jag blev kompisar under året. Hon är 70 och jag är inte ens 30, men vi har blivit riktiga kompisar som pratar om allt. Hon tittar förbi lite då och då och håller koll på oss. Ibland får man ett SMS: "jag såg att bilen var hemma. Är ni sjuka? Behöver ni något från affären?"
Vilken trygghet!

I våras upptäckte jag att jag tyckte om att odla saker. I växthuset planterade jag och sonen tomater, gurkor, bondbönor och paprikor. Bondbönorna uppskattades mest av sonen, men även av oss vuxna. Tomaterna blev många, men jag lärde mig ett och annat som jag tänker ta med mig till detta års odlingsäventyr. Tillexempel ska jag gödsla mera redan från början och jag ska hålla bättre koll på tomatplantorna så de inte växer över HELA växthuset.

Vår fantastiska vinranka gav oss många kilo härliga vindruvor. Vindruvssaften som vi testade att göra smakade bara blandsaft (sådan där i plastdunk från ICA) så det gör vi inte om någon mer gång. Däremot tar jag nog med dem till jobbet igen. Där blev de populära!

Sonen har blivit riktigt stor under året. Tänk att man nu kan ha en riktig diskussion med honom om allt möjligt. Och vilken fantasi han har! Det är inte utan att man blir faschinerad.
Dags för en till? Nej, inte ännu. Jag hade nog tänkt att få fylla 30 i fred först.

Under året har jag konstaterat att den äldre generationen (i detta fall mina föräldrars föräldrar) kan orsaka mer huvudbry än vad man trodde kunde vara möjligt. Jag har även konstaterat att min mamma är en mycket tolerant person och har en ängels tålamod. Ibland önskar jag bara att hon kunde ryta ifrån. Jag tror att hon skulle må bättre av det. Mamma St. Bernardshunden...

Jag har engagerat mig i arbetsmiljöarbetet på jobbet och funnit att de största problemen med arbetsmiljön ligger på lite andra ställen än jag trodde. Det är onekligen faschinerande hur människor kan jobba så tätt inpå varandra utan att ha respekt för varandras proffession. Jag hoppas att detta ändras under 2013 för annars kommer vi att förlora en massa kloka människor som Stora Myndigheten kommer att ha svårt att ersätta.

Mina nyårslöften från ifjol då. Hur gick det med dom?
Jo då. Jag tycker att det gick bra.
Jag lovade att jag skulle blogga och leka mera, vilket jag tycker mig ha gjort.
Det har varit ganska enkelt att leka mera, eftersom vi har haft så kul utomhus i vår trädgård. Men även inomhus har jag lekt mera. Sonen har ju numera fattat det där med pussel och spel så det är ju ganska kul, till och med för oss vuxna. Snart har han även lärt sig det där med TV-spel också. Det blir nog lämpligt till sommarens regniga dagar tror jag, för regniga dagar blir vi inte utan.

Några nyårslöften för 2013?
Tja...
Vi säger väl så här:

Jag lovar att hushålla med familjens pengar mer än vad jag gjort tidigare. I detta ingår att baka det mesta brödet själv och att ta vara på alla rester. Jag ska även bygga en bra förvaringsplats för morötter och rödbetor så att vi kan lagra våra skördar.

Jag lovar även att återuppta mitt sy-intresse och försöka använda upp lite av mina tygreserver.

Jag tänkte även försöka lägga upp lite mer bilder på bloggen och starta om min garnstatistik. Den har onekligen stannat av och är i stort behov av en omstart.

Jag önskar mig lycka till med löftena och er andra ett gott nytt år!

1 kommentar:

  1. Gott Nytt till dig med! :-))) Schysst summering på året, verkar som om du landat bra i ditt hus och med det mesta utom "värket". Hihi. Vi ses!
    :-)

    SvaraRadera