lördag 26 januari 2013

Lekdag

Idag har det verkligen varit en fullspäckad dag.
Sonen blev kidnappad av Farmor igår kväll (jag misstänker nämligen att det var hon som, istället för att bara vakta honom i ett par timmar, lät honom förstå att han kunde få sova hos dem).
Vi skulle få besök av T och hennes mamma idag, strax efter klockan 10.
Det betydde att sonen skulle hinna kliva upp, äta frukost och bli skjutsad hit hem innan klockan 10. Farmor och Farfar lyckades leverera barnet med fem minuter till godo.

T kom dryga halvtimmen senare. En halvtimme som sonen fyllde med åtskilliga utrop av förväntan och längtan.
När T äntligen kom hade hon knappt fått av sig ytterkläderna förrän sonen babblade öronen av henne samtidigt som han förevisade alla sina leksaker på en gång.
Att säga att T var efterlängtad skulle vara en klar underdrift.

Sonen och T lekte sedan, nästan utan bekymmer, hela dagen. Vi hade bara några små missöden. Exempelvis bröt bägge barnen ihop när vi (mest jag) bestämde att de inte fick leka med crosstrainern, eftersom de inte kunde samsas om den. Det var lite svårt att hålla sig för skratt när två barn kastar sig i sin respektive mammas knä och tjutandes av gråt bedyrar att de inte vill någonting hellre i världen än att leka med den där crosstrainern (nå ja.. så mycket bedyra som en 4 1/2 åring och en 2 1/2 åring kan)
Efter lunchen lyckades vi vuxna spela lite vuxenspel medan barnen lekte sjörövare. De använde en ripsduk som skattkarta och efter en stund kom T fram till oss och talade om att sonen hade ritat på den, vilket var aldeles sant. Både jag och maken skällde naturligtvis på sonen som bad om ursäkt för den nedkladdade duken. (Det T hade glömt att tala om var att hon var minst lika skyldig som sonen till "skattkartan". Det upptäcktes när gästerna åkt hem och duken skulle saneras från sitt klotter. Färgerna var tydligt utsatta i mönster och de ritade sträcken var både rakare och mer medvetna än vad sonen någonsin hade kunnat göra. Vi bad naturligtvis sonen om ursäkt, men han tyckte inte att det var någon stor grej utan sade bara att han skulle säga "stopp" nästa gång han träffade T, vilket vi tyckte var rimligt.)
Men på det hela taget verkade barnen ha riktigt kul och det kändes som om vi vuxna också hade riktigt trevligt. Det hade kanske kunnat vara lite trevligare om jag inte hade bränt vid popcornen, och om min hals inte hade varit så ond, men på det hela taget så...

Klockan strax-efter-sex åkte gästerna hem och vi kunde äta middag bestående av havregrynsgröt, mjölk och lingonsylt. Till efterrätt fick vi lite jordgubbsyoghurt. Vi var klara strax innan klockan sju och sedan började dagens riktiga strapats: få sonen i säng.
Den utmaningen tog drygt en och en halv timme, men när han väl låg i sängen och sagan var läst så var det snarast frågan om sekunder tills han somnade av ren utmattning.

Tack T och H för en trevlig dag!

Vuxenkvällen håller nu på att rundas av med lite "Sagan om Ringen" på DVD. Trevligt med lite fantasy så här på lördagskvällen. Fina kläder, bra story, bra regi. Sa jag fina kläder?

1 kommentar:

  1. Inga kläder är lika fina som din bröllopsklänning. Så det så!

    Jag fick en känsla av att det var något skumt när Tesla sa till om duken. Annars hade hon sannolikt sagt till på en gång och inte väntat tills den redan var full med färg. Märkligt dock att gå hem till andra och måla på dukar när hon aldrig har målat på en endaste duk (vi har i och för sig inga) eller tapet hemma. Hon hävdar att Kasper började. ;)

    Jag vill spela mer Zombies och leka mer.

    SvaraRadera