tisdag 22 januari 2013

Andra halvan av januari

Så var det snart februari. Vart tog januari vägen?

I morse när jag åkte till jobbet så konstaterade jag att det ljusnade över gärdena. Och när jag åkte hem var det fortfarande skymning och lite ljus kvar på himlen. Det kändes helt fantastiskt!
Ljus betyder mera ljus, vilket betyder att det snart är vår, vilket i sin tur betyder att det strax är dags att så frön till paprikor, tomater och gurkor! Jippiii!!

Vi hade för övrigt en intressant diskussion på jobbet idag.
Vid förmiddagsfikat diskuterade vi naturliga skönhetsprodukter och jag råkade kläcka ur mig att jag inte äger något sminkborttagningsmedel utan istället använder mig av en bomullstuss med några droppar olivolja på. Då kontrade två av våra apotekare med Men hur törs du det? Tänk om det är allergiframkallande! Det är ju inte kliniskt testat!
Seriöst...
Olivolja?
Kliniskt testat?
Va??
Jag konstaterade att jag skulle vara beredd att dricka olivolja men att det förmodligen skulle krävas dödshot för att jag skulle svälja sminkborttagningsmedel. Mina kollegor köpte inte det argumentet. Nej, men vad är det för argument. Hur vet du att olivoljan är säker? Om du sväljer den så dör ju bakterierna i magen, men om du får det i ögonen så kan du ju få en reaktion. Ett kliniskt testat kemiskt medel innehåller ju konserveringsmedel och annat som gör att bakterierna inte får fäste.
Mitt svar på den harangen var helt enkelt: Men blunda då! Du ska väl inte ha produkterna i ögonen heller, bara runtomkring.
Resultat: Skratt, fniss och något ogillande blickar.
De måste tro att jag är helt knäpp.
Jag passade även på att späda på den bilden genom att tala om att jag bara tvättar håret ungefär en gång var fjortonde dag.
Men den historien får vi ta en annan gång.

1 kommentar:

  1. Jag har inte heller något sminkborttagningsmedel. Har aldrig fattat vad man ska med det till. Om man nu skulle sminka sig så lossnar ju sminket av sig själv förr eller senare. Men säg inget till dina kollegor! ;)

    Jag tackar nej till att låna bebiskläder tills vidare (för att det är krångligt att hålla reda på vad som ska tillbaka och jag egentligen tror att mina egna bebiskläder räcker till två bebisar), men när jag får panik över att vattnet går för tidigt ringer jag dig och ber dig leta rätt på dem. Kläder till Tesla lånar jag däremot gärna. Vi har ett gäng skor att återlämna till er.

    Angående overallen så kan du nog låta den dö. Jag gissar att arbetskostnaden i tid för att byta ut dragkedjan överstiger priset jag köpte overallen för.

    Ni råkar inte vilja ha besök av mig och Tesla nu på lördag? Henrik tänker lägga beslag på mitt hem, så jag vill helst inte vara här då.

    SvaraRadera