fredag 19 april 2013

Regn och trädgårdsvånda

I förmiddags försökte jag tappert få med sonen ut i växthuset för att rensa undan de gamla löven från vinrankan och gräva upp några tidiga exemplar av maskrosor som tittat upp där inne.
Efter en bra stunds tjafsande gick vi så ut och började pyssla. Pysslandet varade i ungefär 5 minuter, sedan blev det toa-dags för sonen.
Efter toabesöket så gick det inte att få ut barnet igen. Han blåvägrade!
Jag lyckades förhandla till mig fem minuters utetid för mig mot att den lilla filuren fick en apelsin att äta vid köksbordet. Helt okej förhandlat. Sonen behövde ju inte ens följa med ut, så han var nöjd!
På mina fem minuter (som jag sträckte ut till kanske sju...) hann jag rensa i hallonbuskarna, stänga i växthuset och klippa bort en och annan död kvist från de buskar som råkade stå längs vägen in. Väl utnyttjade fem minuter!

Efter lunch åkte vi till öppna förskolan för att låta sonen leka av sig lite. Han var lite blyg i början, men det ordnade sig snart. Vi var där i hela fyra timmar!

Väl hemkomna så stoppade jag in en regnbågslax i ugnen och fick så äntligen gå ut till min trädgård. Visserligen hade det börjat regna, men det spelade inte så stor roll eftersom det var åtta grader varmt och blåsten som terroriserat oss i flera dagar äntligen hade mojnat.
Jag hann både rensa en rabatt (bara 4 kvar), klippa några rosenbuskar och klippa några tag i klematisen som skymmer lampan på altanen innan fisken var färdig.
När ska jag hinna resten av trädgården då? Det är ju massor kvar!
Kanske hinner jag i helgen.

Nu har jag hunnit få i mig lite te och ska sätta igång med kvällens träning. Armhävningar, situps och squats.
Jag hade nästan tänkt mig lite zumba också, men det får bli imorgon. Kanske kan jag sno till mig en timme då och hinna med ett pass från youtube.

Så till dagens önskan: Sol och så lite blåst som möjligt tack!

2 kommentarer:

  1. Regnkläder i storlek 98/104 har vi ju de Tesla just fick låna av Kasper. Har precis tagit hem dem från förskolan, så de kan ni få tillbaka. Skor är det nog värre med. Hennes senaste gympaskor (stl 26) bor i soptunnan eftersom sulan hade lossnat och i paret innan dess hade hon nog stl 24...Jag kan rota lite och se om det finns något annat i stl 25, men i så fall är det nog mest skräpskor som fungerar som reserv.

    SvaraRadera
  2. Tesla säger att hon kan låna ut sina eld-sandaler i stl 25 till Kasper. I övrigt fanns det bara ett par vinterstövlar i storlek 25.

    SvaraRadera