torsdag 8 november 2012

Mitt dumma nöt

Imorgon ska jag hem till en kompis och lära henne sticka sockar. Det var visst främst hälarna hon hade problem med...

Mitt dumma nöt!
Jag kan ju inte heller sticka hälar på något bra sätt. jag brukar ju göra tubsockar när jag stickar, eftersom det är mycket lättare.

Nå ja...
Det är väl bara att bita i det sura äpplet och konsultera den Allvetande Skräphögen a.k.a Internet. Någonstans borde det ju finnas någon som lagt upp en bra beskrivning av hur man på bästa sätt stickar hälar.

Jag köpte för övrig böcker härom dagen. De kom igår och i helgen ska de skickas tillbaka.
Jag anser att om man betalar 1145 skattade kronor för en ny bok så borde den hålla nyskick när man får den. Detta var helt klart en begagnad bok som hade ett trasigt fodral med stora svarta fingeravtryck på och smulor mellan sidorna.
Jag anser även att om man betalar 300 pix för en annan ny bok så ska den inte vara trasig när man får den och när man kontaktar företaget försvarar de sig med att "Jag packade ned den finaste. Den var ju bara lite trasig i ryggen."

Jag har inte bestämt mig för om jag ska häva köpet helt eller om jag ska våga be om en ny bok från samma ställe. Den stora och dyra boken är dessutom, bara för att göra det hela lite krångligare, slut på förlaget och jag hittar den inte till överkomligt pris någon annan stans.
Mig vara mycket besviken.

Nu ska jag lära mig sticka hälar.

2 kommentarer:

 1. http://sytanten-bettan.blogspot.se/2012/10/halar.html

  Hej! Om du vill kolla så har jag efter lite sökningar på nätet och mina hälar gjort en lite berättelse om hur jag gör. Du kan prova om du vill annars finns det säkert bra sätt om man goglar på hälar. Lycka till med dina!!
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Oh, herregud säger jag bara, jag som inte ens kan låna biblioteksböcker för att, ja du vet, någon annan har tagit på sidorna. Jag vet att det inte är friskt, och jag jobbar på det. Men att betala för en bok, då skall den vara i mint condition, så är det bara. Finns inte på ad libirs?

  Hälar är klurigt, inte tekniskt tycker jag, jag kör enkla vanliga. Men när jag stickat färdigt hälen, så förstår jag inte riktigt hur jag gjorde och hur det blev en häl. Typ när barnet kommit upp på magen efter förlossningen, VAR kom den ifrån???

  SvaraRadera