lördag 6 oktober 2012

En kall lördag

När jag vaknade i morse så var det is i badtunnan.
Det var även frost på lägdan utanför vårt hus.
Det var höst på riktigt.

Jag kom på att jag borde ha plockat in de sista squasharna igår kväll, men då kunde jag ju inte veta att det skulle bli minusgrader.
När jag tittade ut mot squashplantorna såg bladen ut som grönbrunt snor och jag misstänker starkt att detsamma gäller för frukterna.
Nå ja... Vi har ju ändå ingen plats i kylskåpet. Där bor för närvarande ett stort antal (fem) vitkålshuvuden tillsammans med några salladsknippen som vi glömmer bort att äta upp. Tips på vad  man gör av stora mängder vitkål tas tacksamt emot.

Idag ska vi låna ut sonen till Farmor och Farfar. De ska åka till biblioteket och titta på dockteater. jag hoppas att det är något som faller lilleman i smaken. Bibliotekarien hävdade att det skulle vara lämpligt för två-och-ett-halvt-åringar och då får man ju tro på det.

I barnets frånvaro ska vi skaffa några råttfällor/råttskrämmor och placera ut på vinden. De senaste nätterna har vi märkt av en viss aktivitet i väggarna och på vinden och vi har bestämt att mössen får dansa schottis i någon annans hus.
Vi ska även paketera om diverse saker som vi har uppe på vinden. Just nu ligger de i pappkartonger som är allt annat än rått- och mussäkrade och det känns inte helt okej. Istället ska vi försöka lägga sakerna i genomskinliga plastbackar med tydliga märkningar så att man vet vad som är i dem.

En av de saker som ska organiseras på vinden är alla urvuxna barnkläder. Det är helt fantastiskt hur mycket kläder som vi har haft till sonen. Man skulle kunna tro att vi haft minst fyra barn, med tanke på alla kläder och skor. Något som är än mer fascinerande är att omkring 90% av kläderna är begagnade i minst ett led och att vi själva inte har köpt mer än kanske 10 nya plagg åt honom (strumpor och kalsonger ej inräknade) på hela tiden. Många saker som vi använt till sonen är dessutom efter mig och min bror, vilket innebär att de har ungefär 30 år på nacken vid det här laget. Ganska imponerande tycker jag.
I vilket fall som helst så måste detta hav av kläder organiseras på ett eller annat sätt. Vi måste bestämma vad som ska skänkas bort och vad som ska sparas, vilka skor som är tillräckligt bra (och hela) för att sparas och vilka som inte behöver sparas åt eftervärlden. Det ska bli riktigt skönt att få det överstökat. Just nu ligger det urvuxna kläder och skor lite överallt och överblicken över vad som faktiskt passar och inte är katastrofal.

Det är nog dags för sonen att sluta växa nu...

1 kommentar:

  1. Jag har slutat att ge aporna mat, det funkar! De växer inte alls! :-)))

    Colin, Colin, Colin... Jag köpte då det begav sig videon (två kasetter) av P&P och den ena gick sönder, slets av, just när han klev upp ur dammen med blöt (och lite lätt genomskinlig) linneskjorta. Förstår inte vem som hade varit framme och spolat bandet fram och tillbaka just där på det viset? Tur så fanns det sedan DVD att köpa. En DVD att titta på och en att bara ha i bokhyllan.
    Har sett Kings Speach, och det var också super. Asså, han är så behaglig att titta på så det är inte klokt. Mr Darcy....

    SvaraRadera