torsdag 23 augusti 2012

Dags att förundras igen

Så var semestern slut och vardagen återtar sin normala form.
Till viss del är det ganska skönt att få struktur på livet igen, men samtidigt är det snudd på plågsamt när väckarklockan ringer 05.45.
Nu blev det ju en extra "ledig" dag denna vecka, eftersom Sonen blivit dunderförkyld och jag har "vabbat" hela dagen, vilket har varit ganska skönt. Dock längtar jag nästan efter att få komma tillbaka till jobbet och jobba ikapp. Jag hade sådant flyt igår att jag inte känner mig färdig för helg ännu.

Men det är ju onekligen intressant att vara hemma med sjukt barn.
När man själv är sjuk så vill man helst ligga still och tycka synd om sig själv under en filt framför TV:n med en kopp te i högsta hugg. Det gäller tydligen inte för två-åringar.
När man är två är och sjuk vill man göra följande:
  •  Jubla över det faktum att man har kalsonger på sig och till följd av detta dansa sig igenom husets alla rum
  • Leka vilda lekar i soffan
  • Hjälpa sin mamma att gräva upp potatis i trädgårdslandet
  • Åka sparkbil på altanen
  • Gladeligen traska bort till grannarna för att mata deras hönor med nedfallna äpplen
  • Plocka plommon
  • Försöka klättra i grannens äppelträd
Men sjuka två-åringar vill också titta på film i massor, vilket i och för sig inte är något ovanligt eftersom han vanligen tjatar om film ett par-femti gånger om dagen (en biverkan av den första sjukperioden i våras när vi hade magsjuka alla tre och vi vuxna inte orkade annat än att däcka i soffan). idag var det nästan uthärdligt för mig att titta på filmerna med sonen, eftersom han satt still alla tre filmerna igenom. Under Robin Hood trodde jag till och med att han höll på att somna en stund.

Nu har sjuklingen i alla fall somnat och det var nog tur. Hans röst hade inte orkat med en vaken timme till. Jag har sällan hört något så hest. Det lät som om han hade varit på åtta hårdrockskonserter i rad och försökt att överrösta musiken i samtliga låtar. Det verkade dock inte bekomma honom det minsta eftersom han fortsatte att pladdra lika oavbrutet som vanligt.

Det är bara att förundras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar