söndag 1 juli 2012

Gurka

Jag gillar gurka!
Framför allt gillar jag sådan där gurka som man kan hämta i sitt eget växthus, sådan gurka som är ljummen och smakar lite sött och som sticks lite när man plockar den. Vi kan nog plocka en gurka till på tisdag. Det blir i så fall den tredje gurkan sedan midsommar.
En mjuk macka med litet smör, ett par skivor mild ost och en massa gurkskivor av egna gurkor är helt fantastiskt till frukosten. Mums!
Jag har några djungelgurkor också. Det är säkert hundra små gurkämnen som nu börjar mogna så smått. Om de smakar gott så kommer det absolut att bli fler sådana nästa år. De är verkligen hur gulliga som helst!

Nu går jag och väntar på att tomaterna ska börja mogna. Det finns ett stort antal gröna små tomater som bara väntar på lite mer sol och värme och när som helst så kommer det att explodera av rött och gult där nere i växthuset.

Paprikorna för också en härlig tillvaro där nere i värmen. Det dyker upp nya knoppar på plantorna var och varannan dag. Snart kanske de slår ut också. Det vore kul om det faktiskt blev paprikor på dem, eftersom sonen är så förtjust i just paprikor.

Det har även visat sig att sonen också är tämligen förtjust i bondbönor. Så förtjust att han nu mera inte få gå in i växthuset utan övervakning. Han plockar allt som kan tänkas innehålla en bondböna och försöker äta dem. Problemet är bara att han redan ätit alla mogna bönor och de stackars små saker som är kvar behöver förmodligen minst en vecka på sig innan de är ens i närheten av att vara ätmogna.
Tur att ärtorna mognar snabbare än så. De kan duga som ett substitut för bönorna en liten stund i alla fall.

2 kommentarer:

  1. hej..va roligt att plocka grönsaker ur eget växthus..Här regnar det idag..Men nu ska jag väl få iväg ditt paket med garn o choklad...så kanske det hinner före den 15...Här har vart fullt opp då pojken ha legat på sjukhuset o haft lunginflammation..så då har det vart mere jobb med jordbruket..ha de bra o hoppas du tycker om det jag skall sända åt dej.. hihii..kram från Finland.

    SvaraRadera
  2. hej,,idag blev mitt paket åt dej sänt ..så nu får du börja vänta!!

    SvaraRadera