lördag 26 maj 2012

En ljuvlig vecka

Denna vecka har varit helt underbart ljuvlig med sitt fina väder. Idag har dessutom varit extra ljuvlig, eftersom sonen har varit utlånad till farmor och Farfar som tog med honom till Skansen.
Missförstå mig rätt när jag säger att det har varit ljuvligt utan sonen. Det är inte det att jag tycker att det är jobbigt när han är här, men det är bara sä himla skönt att faktiskt hinna med att göra färdigt saker innan någon släpper en "lanch lalong" (översättning: orange ballong) i degen/rabatten/vattenkannan eller välter ut en burk med knappar/sylt/vällingpulver över hela golvet.
Men det är inte utan att det blir lite tomt utan honom.

Nå ja...
Jag har i alla fall varit otroligt duktig idag.
Följande har jag hunnit med:
 • Bakat två matbröd av min surdeg som jag satte igår. Smaskens!
 • Bakat en omgång fikabrödsskorpor som även passar för svärmors och hennes diabetes
 • Bakat en omgång osötade muffins som visserligen smakade gott och såg fina ut, men som hade en konsistens som mest påminde om för tjock gröt. Ska nog försöka modifiera receptet senare för smaken var det som sagt inget fel på.
 • Bakat 60 kanelbullar och tre kanellängder
 • Varit iväg med maken och handlat mat och gått på loppis.
 • Lagt ut ordentligt med gräsklipp runt alla växter i växthuset. Bra näring sägs det.
 • Plockat en hel del mynta och hängt på tork i köksfönstret. Hoppas att det blir lika bra te som vanligt. Annars får jag importera "rätt" mynta av Mamma
Känner mig ganska nöjd med den insatsen faktiskt.

Har dessutom klurat på några jobbfrågor och hur jag ska lösa dem. Tror att jag lyckats i ett fall åtminstone.

Nu är det snart dags för Melodifestivalen. Jag är inte så intresserad av vem som vinner, men jag tycker att det är lite kul att racka ner på alla usla bidrag som medverkar. Vissa länder tycks ha en otroligt märklig musiksmak och jag tror inte att det är någon skillnad i år.

2 kommentarer:

 1. Du kan verkligen vara nöjd med din insats, vilket dagsverke! Själv har jag hållit 13-årskalas, jag kan inte fatta att jag har en tonåring hemma!!! Vad söt han var din lille skatt, kul att få se honom live! :-))))
  Skulle gärna ta en chefsposition, för att reda ut saker oh ting. Vi diskuterar delvis samma problem nu som för 10 år sedan då jag började på det Stora verket. Hur svårt kan det vara liksom? Tyvärr är jag bara poppis bland kollegor, inte bland dem som bestämmer. Har sagt vad jag tycker lite för ofta. Och fjäskat för lite. ;-)))
  Ha en trevlig söndag! Kanske mumsa bulle? :-)))

  SvaraRadera
 2. Ibland kan det vara skönt att bara få vara vuxen och inte bara förälder :-)
  Och hinna göra allt det där man inte hinner göra när man ska passa en liten människa som hittar på egna saker.
  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera