söndag 6 februari 2011

Miljölöftet

En liten uppdatering på hur det går för mig med miljölöftet.
Jag har börjat föra bok på hur mycket kläder jag köper till mig och till sonen, var de är köpta och vad de kostat.

Det jag handlat åt sonen har främst varit på second hand, men vi handlade även ett par saker på rean nu i januari. Till mitt försvar ska nämnas att två av plaggen var av ekologisk bomull så det kändes inte så hemskt som det skulle ha gjort annars.

Till mig har jag köpt ett par bomullsbyxor (nya, icke ekologisk bomull) och ett par linnebyxor (begagnade). Linnebyxorna satt perfekt och kostade bara 32 kronor. Helt perfekt!

Det är så synd att det är svårt att få tag på begagnade kläder i större storlekar (42 och uppåt). Särskillt byxor är svåra att hitta second hand. Kan det bero på att kraftiga kvinnor nöter byxorna mera och att de därför åker i soporna istället för att läggas ut till försäljning? Jag vet i alla fall att jag nöter mina byxor på det viset.

Mitt mål under 2011 är att handla två tredjedelar av mina och min sons kläder second hand. Så är det någon som har bra tips på var man kan få tag på begagnade kläder i storlek 42-44 i Uppsala-Stockholm så tars de tacksamt emot av mig.

3 kommentarer:

 1. Det är roligt att höra att fler tänker till innan man handlar kläder. Jag köper det mesta second hand, en del har jag hittat på tradera också. Men det går ju inte med alla typer av plagg... Så jag handlar bara basgrejor nytt, dvs byxor, underkläder, strumpbyxor, o kanske nåt linne. Resten är second hand! O min garderob är både fin, billig och ganska stor! Välkommen till tävlingen skulle jag ju säga ;-)blev bara lite exalterad eftersom det ligger mig varmt om hjärtat detta ämne ;-) Kämpa på!

  SvaraRadera
 2. Om det är byxor som inte har så jättetight passform så inbillar jag mig att det finns en hel del på Tradera i stl 42. Synd bara att det är en sån chansning att köpa byxor där.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt med miljötänk! Kul att du vill testa mitt mönster, har räknat dina två lotter. Ha det bra!
  Emma

  SvaraRadera