söndag 23 december 2012

Julen nalkas

Jag är förkyld (vilken nyhet va!) och har så varit i drygt en vecka. Äntligen har det börjat lätta så jag räknar kallt med att kunna känna doften av någonting (kanske kanelen på tomtegröten) imorgon. Trevligt!

Sedan vi anlände till mina föräldrar i torsdags har vi hunnit med följande:
 • kokat polkagrisfudge
 • gjort chokladtryffel
 • gjort citrontryffel (som dock blev för lös och kommer att bli till topping på vaniljglass till nyår eller så)
 • satt ihop pepparkakshus
 • dekorerat pepparkakshus
 • handlat julklappar (aldrig att jag ska handla julklappar en fredag före jul igen! ALDRIG!)
 • slagit in julklappar
 • handlat mat för julhelgen (vilket blir ganska mycket när man är sex vuxna och ett barn som ska ha mat tre gånger om dagen)
 • kokat vaniljkola
 • kokat chokladkola
 • kokat sex omgångar knäck
 • bakat vörtbröd
 • klätt julgranen
Mitt i julfirandet bestämde jag och min kära bror oss för att plocka fram vårt Super Nintendo. Det var en bra idé!
Dock insåg vi hur mycket tid vi måste ha spenderat framför våra tevespel när vi var små (och när vi var ganska stora med för den delen) för trots att det var flera år sedan vi ens petade på Super Mario så visste vi båda två var alla extraliv, stjärnor och annat spännande fanns någonstans. Vi visste även vilka rör man kunde krypa ner i och var fuskbanorna fanns utan att ens behöva fundera på det.
Naturligtvis märkte sonen också vad vi höll på med och ville vara med. Efter en stund började han också hoppa på gomber och sköldpaddor, samla pengar och krossa stenar med knytnäven. Med lite övning så behöver han inte skämmas för sig i det sammanhanget i alla fall.

Sonen har även börjat intressera sig för bokstäver. Igår skrev han A aldeles själv. Vi blev mäkta imponerade! Snart skriver han egna böcker och jag får, i egenskap av hans mamma, gå med på Nobelfesten när han tar emot litteraturpriset. Ingen press nu bara...

God jul på er allihopa!

2 kommentarer:

 1. Mohahahhahah, din lista på mat skulle funka med mig, massor av kola och knäck... Håller med, nu är ingen tid att fundera på extra kilon, utan bara att koppla av och försöka göra roliga saker. Som att tugga käken ur led pga knäck. Och sticka.
  Och ÅH vad jag gillar din inställning till spel osv... Alltså jag har tre pojkar, eller fyra... Och de är alla galna i spel, på tv och dator. Och jag försöker bara hänga på, visa intresse och dela deras värld. Medans alla andra mammor och mina föräldrar tycker att spel är hemskt och att de borde få spela 5 minuter om dagen. Om man är ut och åker pulka, läser lite böcker, är och badar och leker med kompisar, då kan man också spela lite hur man vill. Tycker jag. Det är liksom "ny" tider... :-)
  TACK för ditt fina inlägg, jag blev så glad. Det är verkligen klurigt på det stora verket nu, och det hopp jag hyst ett år nu, det är liksom borta. Kanske skall du och jag ses över en kopp kaffe efter nyår och försöka komma på något bra? Jag trodde också att GD redan fått förlängt? Suck.
  Men NU! Jul! God Jul till dej! Och Gott Nytt År! KRAM!

  SvaraRadera
 2. Blir toppen det! Lunch på Stallet! Jag vill höra mera om hur du ser saker och ting, och om man kanske skall lägga upp en plan för ett sista ryck, innan man ger upp på LV. Jag är åter den 11 januari, skall ta mina datorspelande (och enligt mina föräldrar därför helt förtappade) apor och sengångare på en "kulturell" resa till Rom. Faktum är att Assassin´s Creed utspelar sig i Italien och nu skall aporna hitta spelets byggnader i Rom, i verkliga livet. Tex är Colosseum med i spelet, och det skall väl inte vara såååå svårt att hitta :-)
  Mumsa knäck nu!
  Kram!

  SvaraRadera