lördag 10 mars 2012

Förkylt barn

Jag förstår mig inte riktigt på mitt barn ibland.
Just nu är han förkyld och hostig. Man skulle kunna tro att han då skulle vara lite lugnare än vanligt och kanske sova lite middag eller så, men icke.
Det verkar snarare som att han fått sig en dos av dunderhonung eller något liknande. Han är så i gasen att vi har svårt att hinna med.
Det ska lekas, busas, byggas snögubbar (trots att det knappt finns någon snö kvar som är värd namnet), grävas i växthuset, bakas, knäckas ägg, jaga grannens höns, och sprida ut grus på hela golvet i uthuset. *pust*
Jag vet ju bara hur jag brukar bli när jag är sjuk. Med ett ord: Däckad.
Men det gäller uppenbarligen inte samma regler för barn. Och tur är väl kanske det.

Idag har vi i alla fall fått jättemycket gjort.
Vi började dagen med att åka på loppis och handla ett par snygga Ecco-skor åt mig (100:-), ett par långbyxor åt mig (45:-) samt ett pennfodral med Nalle Puh på åt sonen (5:-). Alldeles lagom.

När jag är så där på loppis så blir jag så sugen på att handla en massa fina saker. Just där och då har jag hur mycket inspiration som helst och skulle kunna tillverka fina saker i parti och minut. Dock har jag så pass mycket självinsikt att jag inser att det nog aldrig skulle komma längre än till just inköpandet. Det där med tillverkandet tar ju en massa tid i anspråk och det har jag lite ont om just för tillfället. Åtminstone har jag ont om egen tid, alltså sådan tid som inte går åt till det där vardagliga (laga mat, byta blöjor, natta barn, väcka barn, tala om för barn att vi inte ska äta bulle idag heller och en hel del andra saker som ni kanske kan räkna ut själva). Jag hinner ju inte ens slötitta på TV nu mera och eftersom TV=handarbetestid i min värld så vet jag inte hur jag ska hinna med. *suck*

Men men... det kommer ju, förhoppningsvis, en tid som pensionär också och då måste man ju skaffa sig något att leva av eftersom pensionen förmodligen inte räcker till mer än att betala bostaden. Då ska jag satsa på handarbetet minsann!
Det är bra med framförhållning, eller hur?

1 kommentar:

  1. Barn har turbofart mest hela tiden, det är bara rejäl feber som kan få dem lugna... :-)))
    Håller med dej om att vi får satsa fullt ut på 15:51, det är det enda som funkar. Den här strukturöversynen kommer inte hända, iallafall inte hända så det blir rätt. Har bakat muffins idag, nu skall jag mumsa!

    SvaraRadera