söndag 15 januari 2012

Ännu en vecka till ända

Jag hade så höga ambitioner för den här veckan.
Crosstrainern skulle användas flera gånger, julgranen skulle klippas ner och eldas upp, dammsugaren skulle användas ordentligt i alla hörn som invaderats av dammelefanter och skåpet i sovrummet skulle fyllas av alla textilsaker som fortfarande ligger ouppackade.

Så här blev det:

Sonen var mycket nöjd med förskolan. Det känns ju visserligen bra på alla vis, men när barnet är så uppe i varv av den fantastiska upplevelsen att han upprepar meningen " skola - roligt - barna - morron" (översättning:Jag hade roligt på förskolan. Det var roligt att leka med barnen. Jag vill dit imorgon också) hundra gånger vid sovdags så kan man faktiskt hålla sig för skratt. Nattningarna tog alltså tre timmar eller mer denna vecka och kvällarnas arbetspass blev således obefintliga.

Dammsuga är ju något som kan göras på dagtid med barnet lekandes med slangen. Helt okej. Då bestämde sig handtaget till centraldammsugaren att lägga av. Det betyder att dammsugaren inte kunde slås på över huvud taget. Både jag och sonen försökte med mutor och hotelser, men apparaten vägrade starta. Dammelefanternas sabotagegrupp hade lyckats. De fick överleva ett par dagar till.
Efter ett par dagar fungerade handtaget igen, som genom ett mirakel. Vi misstänker att hotet om verkstad gjorde susen.

Crosstrainern har blivit använd en gång denna vecka. Alldeles nyss...
Men en gång är bättre än ingen gång.
Tur att det kommer fler veckor.

Skåpet i sovrummet är fortfarande tomt, så när som på ett par kartonger som gör att dörren inte går att stänga. Visserligen innehåller lådorna textilsaker, men det är ganska opraktiskt att ha ett skåp med dörr som inte går att stänga. Lådorna måste bort!

Granen blev i alla fall uppeldad idag. Varmt och skönt blev det och om ni aldrig har provat att elda torr gran så kan jag varmt rekommendera det. Det brinner riktigt snabbt och barren ger en liten extra krydda till själva eldningen.

Nästa vecka siktar jag på att baka lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar