lördag 3 september 2011

Rapport från jobbets första två dagar

Nu har jag börjat jobba igen.
Ny enhet, nya arbetskamrater, nytt rum och nya arbetsuppgifter.
Något som inte var nytt var det faktum att IT-avdelningen inte var klara med installation av dator, telefon och allt annat som de lovat att göra. De hade inte ens kopplat på nätverksuttaget, trots att IT-beställningen var gjord redan i juli.
Först strax efter 10 på fredagen hade jag fått tillgång till min dator och min e-post. (Tur att jag har en förstående rumskamrat som lät mig störa och ställa en massa frågor om organisationen, enheten, hennes jobb och så vidare. Tack för det E.) Jag tror att IT-människorna  bara kan jobba på akutbasis och inte vet hur de ska handskas med beställningar som görs i tid.

Jobbet verkar vara ungefär likadant som alltid, det vill säga för mycket. Men å andra sidan verkar det som om vi har en chef som faktiskt för vär talan och jobbar för att vi ska få det så bra som möjligt (ja visst är det intressant att inte alla chefer gör så...). Arbetsuppgifterna är dock nya och upplärningen börjar på tisdag. Det hade varit jobbigare om det var många nya uppgifter på en gång, men eftersom jag bara ska jobba 60% så här i början så får jag ta en sak i taget, vilket underlättar upplärningen. Jag ska tydligen (om jag uppfattat saken rätt) hålla koll på att de beslut som Myndigheten beslutar på vissa områden efterlevs och sköta kommunikationen med dem som inte gör som vi säger. Kan bli intressant...

Jag har även bestämt mig för att rycka upp mig ur Sunkiga Mammors Träsk (åtminstone på jobbet) och ska investera i några fler kjolar och klänningar för jobb-bruk. Något frivilligt smakråd där ute?

Om inte annat ska jag på kurs i Stockholm den 19:e och då kan jag passa på att gå in och racerhandla lite, så där som jag brukar göra när jag är på väg till tåget. Praktisk förmåga det där att kunna racerhandla. Jag kan plöja ett par butiker på en kvart och om provning är nödvändigt så tar det bara ett par minuter extra. Effektiv är vad jag är!

1 kommentar:

  1. Jag anmäler mig som frivilligt smakråd! :)
    Lycka till med upplärningen!

    SvaraRadera