torsdag 29 april 2010

Sockklubb

Igår blev jag officiellt medlem i Stickamera.se:s Sockklubb.
Idag har jag skrivit ut alla mönster för de månader som gått och ska försöka ge mig på maj månads mönster nu.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ha alla sockar till, men det är ju jul snart och då måste de väl komma till användning =0)

Jag hade fullständigt rätt om gårdagens lunch förresten...
B lät mig inte gå därifrån hungrig =0)
Hon serverade en fantastisk köttfärspaj som var som gjord för att okynnesäta av.

Jag fick även träffa B:s superfina hund. En ungersk fågelhund med de finaste ljusbruna ögon jag sett på länge. Han var lite skeptisk i början, men efter att vi hade lekt med hans fullständigt nerdräglade nalle en stund så var vi bästa kompisar.

Jag vill också ha hund...
Men det kanske inte är så smart att skaffa hund OCH bäbis samtidigt. Det kan ju vara klokt med en sak i taget.
Dock är jag väldigt sugen på en Welsh Corgi, ungefär en sådan som på bilden. De är så coola...

onsdag 28 april 2010

Snart lunchdags

Det blev ingen samling av gamla klasskamrater idag. Sjukdom och annat kom emellan...
Dock ska B bjuda mig på lunch, vilket är minst lika trevligt!

Ska försöka gå förbi mitt favoritbageri och köpa med mig något gott fikabröd. Det känns bra att kunna bidra med någonting, trots att jag vet att B aldrig skulle låta mig gå därifrån hungrig =0)

Nu börjar det vara dags att gå iväg om jag ska hinna med tåget.

tisdag 27 april 2010

Pusseldag!

Idag har jag bara byggt pussel och lyssnat på talbok.
Inte så dumt faktiskt.
Det är ju faktiskt en lyx man får ha när man är höggravid. Lyxen att inte göra något vettigt på hela dan =0)
Det blir nog en liknande dag imorgon om inte mina gamla klasskompisar bestämmer sig för att träffas och äta middag ihop. I så fall blir det en liten resa till Stora Staden också.

Det är tur att jag har mina klasskompisar. De är helt underbara människor och jag skulle inte vilja vara utan dem för allt smör i Småland.

måndag 26 april 2010

Äntligen lite bilder

Så har jag äntligen lyckats få min kamera att fungera som jag vill.

Här kommer lite bilder som jag lovat.



Så här blev mina nålbundna sockar i ull/soja-garnet. Lite ruggade, eftersom jag faktiskt har använt dem lite grand, men det bjuder jag på ;-)





Detta är min terapisjal. Den stickade jag på när jag var sjukskriven för utmattningsdepression tidigare i år. Jag hade tappat allt vad hantverks- och livslust hette och kunde inte förmå mig till att göra något som var roligt. Min doktor uppmanade mig att göra något som jag förut tyckte var riktigt roligt och dessutom försöka göra det varje dag. Vi kom gemensamt överens om att fyra varv på denna sjal om dagen var lagom.
Tänk att få ha stickning som medicin... Helt fantastiskt! Ännu mer fantastiskt var det att det faktiskt fungerade. Sakta men säkert blev jag friskare och friskare för att nu vara så gott som återställd. Tack doktor Gunvor för att du förstod vad jag behövde!




söndag 25 april 2010

Dags för en ny kamera?


Frågan är om jag inte måsta skaffa en ny digitalkamera. Visserligen ger den mig bra bilder, som den här på en av fjärilarna på fjärilshuset i somras, men den har ett antal andra små egenheter som jag gärna skulle vara utan.
När jag skulle ge mig i kast med att knäppa bilder på gårdagens inköp samt mina nya sockar så fungerade inte kameran. Den hade laddat ur baterierna! Detta trots att de var nyladdade i fredags... Nog kan man begära att kameran inte laddar ur redan efter två dagar?


Nå ja... Batterierna fick åka in i laddaren igen och jag hoppas att de är fit for fight imorgon igen. Då kanske det är fint väder också så att fotograferingen kan ske utomhus.
Tur att vi snart ska införskaffa en videokamera. Då kan jag använda den istället, eftersom det även går att ta stillbilder med dylika apparater. Det är ju onödigt att ha många manicker om man inte behöver (ursäkta alla teknikfans...)


Imorgon är min plan att klippa mattrasor. Jag har så mycket som bara ligger och väntar på att klippas att jag inte riktigt vet när det ska hinnas med. Men någonstans måste man ju börja...

Jag kommer troligen inte att väva någonting på min väv innan bäbisen har kommit, eftersom vävstolen blockeras av barnvagn, vagga, bilstol och annat nyttigt. Men sedan räknar jag med att kunna sitta där och väva medan lilla Pyret håller mig sällskap. Inte så dumt tänkt va!


Jag har även planer på att slipa av matsalsstolarna och måla dem. Dock tror jag att det får vänta tills jag blir lite mera... hmm.... mobil. Just nu tar magen emot överallt och det kanske är dumt att söla ner alla kläderna med målarfärg om man inte måste.

lördag 24 april 2010

Solig dag i Viksta

Hela dagen har spenderats utomhus tillsammans med mina föräldrar. Fantastiskt trevligt!
Vi åkte iväg på en veteranbilsmarknad som arrangerades vid Viksta Traktorsmuseum, strax norr om Uppsala. Helt perfekt väder för att strosa runt bland hundratals stånd och titta på saker och folk. Det enda felet var att marknaden sattes upp på en åker som snabbt förvandlades till lervälling. Man gick så försiktigt man kunde för att inte riskera att halka omkull i sörjan.
Killen som sålde gummistövlar i sitt stånd gjorde nog sitt livs affär idag...

Några direkta fynd blev det väl inte för min del, eller jo ett kort för att mäta tjockleken på stickor köpte jag för 2.50:- och det måste väl räknas som ett fynd. Sedan köpte jag supersmaskiga marmelader och en flaska saft hos Gröna Ärtor samt en påse mandelkubb och ett fat wienerbröd av en mysig tant som tipsade mig hur jag skulle få mina kanelbullar att se lika goda ut som hennes.
Dessutom fick jag en hel bunt med diverse stickor av en farbror som tyckte att det var så jobbigt att hålla reda på dem. Jag har inte hunnit kolla om det är jämna par eller så, men det var så många att något par måste det ju finnas.

Jag avslutade med att köpa två "popcorn-plantor" av ett dagis som stod där och sålde lite saker. Barnen hade fått välja vad de skulle få så och då blev det, naturligtvis, popcorn. jag räknar i alla fall med att få en eller två majskolvar av mina popcornplantor. Håll tummarna för att de tar sig ordentligt!

torsdag 22 april 2010

Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan.
Allt såg bra ut idag också. Dock hade lyssna-på-hjärtat-apparaten fått fnatt så vi bestämde att jag skulle komma tillbaka på måndag för att dubbelkolla. Men barnmorskan lät inte nervös så då känner inte jag att jag behöver vara nervös heller.

Igår nålband jag färdigt ett par sockar i ett entrådigt lilamelerat garn. 50% ull och 50% soja. Jag trodde att det skulle vara svårt att skarva det garnet, eftersom exempelvis sockgarner med en liten del polyester inte går att skarva på "nålbindningsvis", men det gick faktiskt aldeles utmärkt. Nu hoppas jag att hållfastheten är bra också. Man vet ju aldrig med nya garner hur de ska bete sig.
Jag lägger upp en bild senare.

Nu är det visst dags att gå och skala lite rotsaker till middagen. Det blir rotsaksbiffar ikväll. Inte så dumt faktiskt. Billigt är det också!

onsdag 21 april 2010

Första inlägget någonsin!


Så var det dags även för mig.

Den meste bloggmotståndaren har nu kapitulerat och börjat göra som "alla andra" - blogga


Jag lovade mig en gång för länge sedan att när jag skaffade barn så skulle jag försöka mig på att blogga. (Inte för att jag skulle lägga upp bilder på mitt barn och göra det till en "offentlig person" på internet, nej det får ni verkligen inte tro att jag skulle göra så. Vill barnet ut på internet senare så får det ta det beslutet själv. Jag tänkter inte tvinga det. ) och nu är det som sagt dags.


Jag tänkte blogga om hantverk (kanske inte så orginellt, men ändå...)

Mitt hantverk, andras hantverk, offentligt hantverk, allt hantverk!


Vad hantverkar jag då? Tja... Allt möjligt faktiskt.

Jag äger en vävstol, två spinnrockar (egentligen är det väl tre, men den sista fungerar inte för tillfället och bor därför hemma hos mina föräldrar) ett otal sländor samt ett mer eller mindre oräkneligt antal nålbindningsnålar, virknålar och stickor. Dessutom syr och broderar jag en del när andan faller på.


Så jag kan garantera att det kommer att bli en hel del hantverkssnack här framöver.

Nu ska jag bara ta och leta reda på min kära kamera, ladda batterierna och sätta igång!
Bilden denna gång visar en Smålandsväv som jag gjorde någon gång under 2005. Ofärgat, två trådigt lin i varpen och ett orange entrådigt lin i inslaget. Det blev otroligt effektfullt. Just nu väntar jag på inspiration för att kunna göra något av det. Förslag mottages gärna!


Väl mött!